Hvis du allerede er bilejer og kører meget, har du sandsynligvis lagt mærke til, at der de senere år er sket en ændring i typen af biler på de danske veje. Her taler vi ikke kun om, at en del af bilparken nu er el- eller hybridbiler, nej også størrelsen på bilerne har ændret sig, og i dag ser man nu mange af de såkaldte SUV’er. SUV’er har gennem mange år været den foretrukne biltype blandt mange amerikanere, men også her i Danmark vinder den rummelige bil mere og mere frem.

Hvis du er blevet lun på en SUV er du måske stødt på den tjekkede og særdeles populære kia sportage. Denne bil har, som det er kendetegnet ved SUV’er, en høj indstigning, hvilket betyder, at man ikke, som i en almindelig bil, sætter sig ned, men ind i bilen, og det er noget, mange meget hurtigt bliver glade for. Herudover er kia sportage spækket med lækkert udstyr, og det smarte design er noget, man dagligt vil glæde sig over.

Få hjælp til parkering med en assistent

Kia sportage har mulighed for både 4-hjulstræk, forhjulstræk, og så har den en særdeles praktisk parkeringsassistent, som gør det let og uproblematisk at parkere, selv på steder, hvor pladsen er trang. Dermed er der altså mange fordele ved netop denne bil, og den kan derfor være værd at tage et kig på, hvis man overvejer at anskaffe sig en SUV.

Men hvor skal man købe sin bil? Hvis man bor i Midt- eller Sydjylland kan man vælge at tage til en bilforhandler i Silkeborg, men de fleste større byer har bilforhandlere, dog ikke alle af kia sportage. Hvis man kommer fra Sjælland eller Fyn, kan man lave en dag ud af det og besøge Silkeborg eller den den by, man nu planlægger at se på bil i.

Inden man beslutter sig for, hvilken bil man vil købe, kan man med fordel prøve at kortlægge ens behov. Skal man køre mange kilometer hver dag, skal man hente børn, skal man køre varer i bilen osv., det er nogle af de spørgsmål, man kan stille sig selv for at finde ud af præcis, hvilken model der er mest praktisk.