Mange danske familier bor i et villakvarter. Det er et snart sted at bo, for ungerne kommer tæt på deres legekammerater, vejene er ofte meget rolige, der er begrænset med plads at vedligeholde, og så ligger villakvarterer ofte tæt på både indkøb og offentlig transport. Hvis man bor i et villakvarter, så er det næsten givet at der er en ramme omkring grunden, som enten består af hegn, stakit eller hæk. Det sidste er klart det pæneste, synes mange. For de er levende natur.

En god hækplante skal kunne klare at blive klippet. En hækplante skal også have forholdsvis tæt løv, så hækken kan blive tyk og uigennemsigtig. Vi vil helst ikke ses, når vi skal nyde vores privatliv bag grønne hække. En hæk er jo dybest set en lang række af de samme planter, der står tæt nok til at dække for indsyn udefra og udsyn indefra. En hækplante kan være løvfældende eller stedsegrøn, det er naturligvis en smagssag. Og så må den gerne give læ for vinden, så der kan være lunt på terrassen.

Mange muligheder med hækplanter

Nogle foretrækker høje hække, og afskærmet privatliv. Andre vil gerne kunne have en sludder med naboen og forbipasserende på vejen. Nogle kan godt lide en hæk, der følger årstiderne, mens andre hellere vil have en stedsegrøn hæk, der altid er den samme hele året rundt. Det er alt sammen en smagssag. Selvfølgelig er der også andre ting, der spiller ind, når man skal plante hæk. Jordbundsforhold og villakvarterets øvrige beplantning spiller naturligvis også en rolle.

Køb hækplanter online

Med plantorama.dk har du mulighed for at tage i havecenter fra sofaen. Du slipper for at sætte dig ind i bilen og køre til havecentret og gå rundt i timevis. Plantorama har en hjemmeside med en webshop, hvor du kan få alt hvad du skal bruge til haven. Det gælder også for dig, der skal finde en hækplante, der vil passe godt rundt om din have. Når du klikker dig rundt på siden, så vil du kunne finde grundige beskrivelser af hver enkelt plante.