Det danske vejr er alle tiders vejr til regntøj. Det siges, at det gennemsnitligt regner hver anden dag i Danmark, så der er gode grunde til at kunne klæde sig på til disse forhold. Og regnvejr behøver ikke at være dårligt vejr, hvis bare man har tøj, der kan modstå alt det våde. Der er jo noget smukt over en regnvejrsdag i byen, når gaderne er blanke, og luften ligner noget fra en gammel romantisk film. Det har bestemt sin egen charme.

En regnjakke kan være flere ting. Der er forskel på materialer, former og farver, men fælles for dem alle er, at de holder regnen ude, så man ikke bliver våd. En god regnjakke er noget af det bedste, når man dagligt færdes ude. Om det er som gående eller cyklist, så er en god regnjakke altid rar at have. Og det har tøjdesignerne for længst fået øje for. Man kan få regntøj i virkelig smart design, både moderne og klassisk, og der er mange designs at vælge imellem.

Retro er smart

Den klassiske retro regnjakke er lavet af gummi og fås ofte i pangfarver som gul og orange. I gamle dage var det ofte fiskere, som brugte regnjakker, når de var på søen. De skrappe farver gjorde det lettere at får øje på en fisker, der var faldet overbord. Deraf de skrappe farver som i dag skattes højt blandt elskere af klassisk retro regntøj.

Og kækt ser det ud, når en kvinde kommer gående igennem regnen i en flot, gul retro regnjakke. Der er stor charme over den klassiske model. Men også de moderne designs kan give et flot look. Og mange foretrækker at bruge en regntæt poncho, som også er en regnjakke, der er lige til at tage over hovedet.

Ud i det grå, tørt klædt på

En blæsende, våd dag klares snildt, hvis man har godt regntøj. Det holder også vinden ude, så man er godt beskyttet mod både vådt og koldt. Og med de nye snit eller de gennemprøvede retro-modeller er man sikker på, at man også kan tage sig godt ud i det danske vejr.