Skjorten er et obligatorisk element i næsten enhver herregarderobe da den både kan bruges til hverdag men også finere sammenkomster. Den skal være komfortabel og stilren og gerne i flere farver og snit så man har mulighed for at mikse og matche til de forskellige anledninger. Alt dette hjælper vi dig med i denne artikel.

At finde den perfekte skjorte kan nogle gange være en længere kamp, hvorfor man til tider blot ender med at hive den gamle ud af skabet endnu engang. Skjorter er et musthave, og enhver mand bør som minimum have en velsiddende og komfortabel model i sit klædeskab. Nedenstående har vi listet en række tips som hjælper dig på vej mod den helt perfekte skjorte.

Pasformen siger alt

De bedste skjorter er oftest dem hvor pasformen er i orden og hvor skjorten føles behagelig og sidder til de rigtige steder. Der er derfor en række regler man kan gå ud fra for at finde ud af om ens skjorter har en god pasform.

Fingerreglen

Først og fremmest skal man som minimum kunne holde en finger mellem hals og krave uden at det føles behageligt. Hvis man ikke kan dette, er kraven for stram og man bør gå en størrelse op.

Tjek skuldersømmene

En forkert pasform kan nemt få det til at ligne at skjorten bærer dig og ikke omvendt. At gå efter skuldersømmene er derfor vigtigt for at undgå dette. Hvis sømmene sidder lige på skuldrene, sidder den rigtigt.

Stræk armene

En sidste regel som er værd at gå efter i jagten på nye skjorter, er målingen af ærmelængden. Stræk armene, og hvis ærmet stopper lige ved håndleddet, har du fat i den rigtige størrelse.

Find en god model

Der findes et utal af skjorter på markedet både kortærmede, langærmede, mønstrede men også med print eller detaljer i form af syninger eller knapper. Nogle egner sig mere til hverdag hvor andre er lavet i et mere fint materiale og kan fungere til festlige anledninger. En fordel kan derfor være at investere i flere skjorter så man har noget at vælge imellem. En klassisk hvid eller sort er også altid god at have liggende, da den både kan gå til et par jeans og et par habitbukser.